Het handige van loodblokken!

loodblokken

Jij bent op zoek naar een ballast die je kunt gebruiken. Er zijn dan een hoop verschillende soorten ballasten waar je uit kunt gaan kiezen. Zo heb je bijvoorbeeld beton, maar je hebt ook lood. Betonblokken zijn best wel populair en worden veel gebruikt, maar er is een soort ballast dat veel praktischer is dan beton. Het gaan dan namelijk om loodblokken en dan zul je misschien denken dat is gek, want lood zou je denken is metaal en daarom ook een stuk duurder. Dat klopt, maar lood heeft veel meer voordelen vergeleken met beton. Daarom is het ook goed om te kijken naar blokken van lood en niet die van beton.

loodblokken

Vorm

De vorm van een betonblok is eigenlijk altijd wel een rechthoek. Dit is voor veel situaties handig, maar niet voor allemaal. Het kan hierdoor lastig zijn om het beton te verplaatsen. Gelukkig zijn betonblokken makkelijk te maken dus als je er een nodig hebt dan is die er zo. Bij lood is dat niet het geval. Loodblokken komen namelijk voor in allerlei verschillende soorten vormen en maten. Zo heb je normale rechthoekige blokken van lood, maar er zijn ook blokken in de vorm van een driehoek en een vierkant. Voor elke situatie is er dus wel een blok lood dat jij kunt gebruiken. Doordat lood ook makkelijk te vormen is, is het dus ook makkelijker om ergens naartoe mee te nemen. 

Gewicht

Tien kilo beton is best wel zwaar en ook best wel groot. Het is dan ook best wel onhandig om mee te nemen. Als jij dat gaat vergelijken met tien kilo lood dan zie je al een groot verschil. Een loodblok van tien kilo is namelijk veel kleiner en dus ook stuk compacter dan een blok beton van tien kilo. Daarom worden loodblokken ook steeds meer gebruikt. Ze zijn makkelijker te vervoeren en ook nog eens in allerlei verschillende vormen en maten te krijgen. Het is dan ook zeker een aanrader om een paar blokken in huis te halen, want dan weet je zeker dat je goed zit met een ballast.

Dichtheid

De reden waarom lood zo goed te gebruiken is heeft te maken met de dichtheid van lood. Van alle metalen is die van lood namelijk het hoogste. Dat betekent dus dat als je gaat kijken naar het formaat van lood dan is die misschien redelijk klein. Het gewicht van lood kan dan al redelijk hoog zitten. Bij een blok van tien kilo of vijftien kilo heb je dus een kleiner stuk dan ijzer van tien kilo. Daarom zijn loodblokken ook zo makkelijk te gebruiken. Er is namelijk niks wat in de buurt komt van lood.