Bepaal de waarde van je huis met taxaties Utrecht

De meeste mensen die een huis willen kopen, hebben een hypotheek nodig. De bank of hypotheekverstrekker wil er zeker van zijn dat de gekochte woning een bepaalde waarde heeft die past bij de hypotheek aanvraag. De zekerheid wordt beoordeeld door taxaties Utrecht van onroerend goed. Een bank of geldverstrekker verstrekt een hypotheek met de getaxeerde waarde van de woning. Taxeren is een vak op zich. De markt verandert snel. Zorg er dus voor dat je een marktbewuste taxateur kiest. Het liefst een taxateur uit de stad zelf. Wat is taxeren precies en hoe werkt het?

taxaties Utrecht

Taxeren

Een taxatie is het bepalen van de waarde van een woning. Deze waarde staat in een taxatie rapport. Het taxatierapport is een formeel document dat een samenvatting en verantwoording van de waarde van je woning bevat. De marktwaarde is het geschatte bedrag dat iemand bereid is te betalen voor je huis. Je bent bereid het huis te verkopen als een goede verkoper, dit zonder beperkingen. Een taxatie is iets anders dan indicatieve waardebepaling. Taxaties Utrecht is nodig voor een hypotheek, maar is ook nodig wanneer een bestaande hypotheek wordt aangepast of overgedragen. Taxeren mag alleen uitgevoerd worden door personen die geregistreerd staan als geregistreerd beroepsbeoefenaar. Bij het kopen van een nieuwe woning vindt de taxatie plaats in opdracht van de koper.

Het taxatierapport

Wat er precies in het taxatierapport staat, zijn deze vier zaken:

  • Aan- of verkoopbeslissingen.
  • Financiering van je appartement of huis
  • Fiscale doeleinden
  • Interne doeleinden
  • Renteoverwegingen

Wanneer er een financiële instelling een hypotheek aanvraagt, is in de meeste gevallen een taxatierapport verreist. Meestal wordt er om een goedgekeurde taxatierapport gevraagd tijdens de taxaties Utrecht. Deze rapporten worden opgesteld door een deskundige, de waarde wordt bewezen door verwijzingen en een derde partij verifieert de bepaalde waarde van het object. Wanneer een taxatierapport niet voldoet aan de eisen van de hypotheekverstrekker, dan moet je een nieuw taxatie rapport maken. 

Controleer of je met een erkend taxateur te maken hebt door de volgende kenmerken te controleren:

  • NVM (Nederlandse vereniging van Makelaars)
  • Vbo-makelaar
  • Vastgoedpro
  • SVMNIVO (Stichting Vakexamen Makelaardij in Onroerende Goederen)